ire
179
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-179,stockholm-core-2.3.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

IRE

Grundtanken i vår filosofi är oförändrad sedan starten 1939. Den bygger på hängivenheten till en tidlös, hållbar kvalitet i såväl design som produktion.

Vi tillverkar möbler som du skall tycka om att leva med under mycket lång tid. Våra möbler skall åldras med behag och tåla vilket ”sällskap” som helst, i inredningar över hela världen, privata såväl som offentliga

Hållbarhet

Hållbarhet har alltid varit en grundpelare i vår filosofi på Ire. Detta begrepp omfattar såväl vår design som vår produktion. Våra möbler tillverkas för att du skall tycka om att leva med dem länge. Det är vår övertygelse att möbler som lever länge är det bästa valet för din livskvalitet och för vår gemensamma miljö.

Tidlös modern design

En viktig del i vår filosofi om hållbarhet är tidlösheten i vår design. De skall tåla att åldras med behag i vilken inredningsmiljö som helst, var som helst.

Hantverksmässig kvalitet

För att åldras med behag måste våra möbler uppfylla hårda hantverksmässiga krav. Våra stommar tillverkas i svenskt trävirke och polyeter gjuten och formaterad i Småland.

Avtagbar klädsel

Av hållbarhetsskäl började vi tidigt tillverka de flesta av våra soffor och flera av våra fåtöljer med avtagbar tygklädsel. Det betyder att när du tröttnat på tyget — eller tygets slitits ut — så kan du byta klädsel och fortsätta att använda din möbel under många år till.

10 år Makeover garanti!

Denna garanti innebär att vi spar mallarna till din möbel under minst 10 års tid så att vi utifrån dessa kan tillverka en ny klädsel utifrån den befintliga tygkollektionen om du så önskar, även om modellen har modifierats eller utgått ur vår kollektion. På varje möbel finns ett ”personnummer”. Spar detta nummer så kan vi snabbt få fram alla fakta om din möbel och tillverka en ny tygklädsel. Dock kan vi ej garantera att exakt samma tyg finns kvar.

Vår historia

Vi är fast förankrade i svensk tradition av design och hantverk men har också alltid haft blickarna riktade ut mot den internationella marknaden för inspiration.

Ire grundades krigsutbrottsåret 1939 i Skillingaryd i Småland av entreprenören
Gerhard Ihreborn.

Gerhard Ihreborn och hans medarbetare var från första början besjälade av sin vision — att producera möbler av högsta kvalitet med lång livslängd och god, tidlös modern design. Målet var aldrig stora volymer utan en kompromisslös hängivenhet för kvalitet.

I sin design var Ire fast förankrat i en svensk tradition. Blickarna var dock också från början riktade ut mot den internationella marknaden. Ire började tidigt exportera sin kollektion på flera marknader.

Ires grundfilosofi har förblivit oförändrad genom åren. Vi producerar möbler av förstklassig hantverksmässig kvalitet med lång livslängd, hög komfort och ren, tidlös modern design. Tillverkning sker i vår fabrik i Tibro med i huvudsak närproducerade material. Vår formgivning förblir förankrad i en modern svensk tradition men vi hämtar också inspiration från den internationella designmarknaden.

Det är en kompromisslös filosofi som ställer höga krav på hantverk och omsorg om minsta detalj. Denna omsorg omfattar självklart också vår gemensamma miljö. Vår fasta övertygelse är att du genom att investera i en möbel som är lokalt producerad i hållbar hantverksmässig kvalitet och tidlös modern design gör det bästa, mest genomtänkta valet — estetiskt, ekonomiskt och miljömässigt.

”Ire levererar alltid hög finish och slutresultatet blir alltid kanon. Vill du få en personlig presentation så tveka inte att ringa 0708-394 384 så bokar vi in ett möte – Hälsningar Bertil ”