Brainwood
177
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-177,stockholm-core-2.3.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

BRAIN.WOOD

BRAINWOOD OY är ett designinriktat företag,
som distribuerar akustiska, dekorativa träpaneler och ytmaterial av flera europeiska leverantörer, från Finland, Italien, Portugal och Tyskland.

De marknadsförs under varumärket BRAIN.WOOD.

BRAIN.WOOD jobbar för ett nära samarbete med arkitekter och inredare.

Du hittar mer information om alla produkter på www.brainwood.net

POP

 Pop är ett tredimensionellt, formpressat plywoodelement för modern träinredning, används som väggbeklädnad eller för t.ex. bardiskfronter, tillverkas i Finland.

Komponera en stor yta eller en detalj! Två storlekar: 40 x 40 cm och 20 x 20 cm.

Pop levereras i fanérade utföranden som björk, körsbär, valnöt samt kork. Träimitationer som björk, valnöt, ek, venge i mellamin, nu även högblankt utförande i svart eller vit. I alla utföranden är panelerna belagda med en osynlig, matt film. Vi levererar även släta paneler i samma storlekar och utföranden.

PLEXWOOD

Plexwood är en genomtänkt kollektion av fanérskiktskivor i 9 träslag: björk, ek, bok, furu, furu/ocoumé, ocoumé, meranti, deal och poppel. Kollektionen erbjuder ett stort antal applikationer t.ex. för möbler, dörrar, golv samt överhuvudtaget för olika slags interiörer även för svängda ytor och special. Ofta används Plexwood för flera produkter i projektet.

PLADEC

Pladec är ett brett sortiment av 3 dimesionella paneler, fräst i mdf, även i fanérade utföranden samt med massiva trädekorationer och -strukturer.

 Teknologiskt avancerad akustikpanel

4Akustik är en, teknologiskt avancerad akustikpanel, grundligt testad och med utmärkta akustiska egenskaper. Dessutom är den estetiskt tilltalande, samtidigt som den skapar en harmonisk atmosfär. 4Akustik är tillverkad i MDF med ytskikt av mellamin. Panelen finns i 4 mönster och i 8 standardfärger, nu även i en extra-matt ”hampa” finish. Panelen tillverkas i Italien av Fantoni-Patt Spa.

Användningsområden är oftast som undertak eller väggbeklädnad i alla typer av lokaler, men också som skärm- eller skjutväggar, diskfronter, vissa typer av möbler, inomhusfasader, även för hemmabruk, där en stilig, ljuddämpande miljö önskas.

Den flamsäkra kvalitén uppfyller ännu högre krav gällande formaldehyd emissioner, enligt den strängaste japanska normen ”F4 star” (JIS-standarden).
Utöver vår traditionella ytan erbjuder vi nu en ännu mattare finish, hampafinishen. Vår standardkollektion omfattar nu 8 färger, 4 av dem i den traditionella ytan och 4 st i hampafinishen. Vi kommer även att ha några nya applikationer i 4Akustik, nämligen Isle och S-Top accesiorier.

”Brainwood är perfekt för det stilrena rummet som har höga krav på ljuddämpning och kvalitet. Vill du få en personlig presentation så tveka inte att ringa 0708-394 384 så bokar vi in ett möte – Hälsningar Bertil ”